Răspunsuri

2014-03-16T16:06:42+02:00
1. Pai stim ca inaltimea in triunghiul echilateral este egal cu l ( latura triunghiului ) radical din 3 totul supra 2
Acum stim ca tot inaltimea este egala cu 2 radical din 3 ( asa de da din problema)
Din toate astea rezulta ca 2 radical din 3 = l radical din 3 totul supra 2 .
6 radical din 3 = l radical din 3 ( aici am inmultit ambii membri cu 3 )
D e aici rezulta ca l= 6 cm et
multumesc dar nu e bine ca am raspunsuri la finalul manualului si da 4 cm
2014-03-16T16:09:29+02:00
Inaltimea este egala cu l√3 supra 2 =>2 √3=l √3=>l=2 √3 supra √3=>l=2(l-latura)
2 4 2