Am si eu 4 probleme ! Va rog ! sunt problemele unei prietene eu sunt clasa 2a nu stiu sa le fac ! Ma ajutati ?

1. Intr-o livada s-au plantat 720 pruni , meri, peri.Stiind ca 3\6 din toti au fost meri , 1\4 au fost peri , sa se afle cati pruni a plantat ?

2.
O cutie de banane cantareste 50 kg . Cutia goala cantareste 1\10 din masa totala . Aflati cate kg de banane sunt si cat cantareste o cutie goala ?

3.
Un ciclist are de parcurs o anumita distanta . In prima zi parcurge 2\5 din traseu , an a doua zi 1\5 din traseu , iar a treia zi tot 1\5 din traseu . Ce fractie reprezinta distnta ca i-a mai ramas de parcurs ?

4.
Mihai are an colectia sa 64 timbre .A) Cate timbre trebuie sa-i dea fratelui sau pentru ca lui sa-i ramana un sfert numarul de timbre ? B) Dar pentru a-i ramane 3\8 din numarul timbrelor ?

2
4)16 timbre trebuie sai dea fratelui sau
1)720-540=180 pruni
2)cutia goala cantareste 5 kg si bananele cantaresc 45
1. 3/6x720=360(meri) 1/4x720=180(peri) 720-(180+360)=180(pruni)
2. 1/10x50=5(kg. cantareste cutia) 50-5=45(kg cantaresc bananele)

Răspunsuri

2014-03-16T15:03:19+02:00
1) 3 supra 6  x 720=360 merii
     1 supra 4  x 720=180
 720-(180+360)=180
2) 1 supra 10 x 50=5
  50-5=45
4) 16 timbre.

la 3 inca mai ma gandesc
Mersi !
3. 2/5+1/5+1/5=4/5 5/5-4/5=1/5(distanta care i-a ramas de parcurs)
3. 2/5+1/5+1/5 =4/5 5/5-4/5=1/5
Cel mai inteligent răspuns!
  • Utilizator Brainly
2014-03-16T15:26:44+02:00
1.  3/6 din 720 ⇒ 720:6x3=360 meri
     1/4 din 720 ⇒ 720:4x1= 180 peri
     360+180= 540 meri si peri
     720-540= 180 pruni
2.
 1/10 din 50 ⇒ 50:10x1=5 kg cutia goala
     50-5=45 kg banane
4. a)  1/4 din 64 ⇒ 64:4x1=16 timbre
   b)  3/8 din 64 ⇒ 64:8x3=24 timbre
1 5 1