Care este rezolvarea problemei: O echipă avea de asfaltat o porțiune de șosea. A asfaltat în prima săptămână 2/5 din lungimea șoselei, a doua săptămână 5/6 din rest, iar a treia săptămână restul de 568 m. Ce lungime avea șoseaua ce a fost asfaltată?

2

Răspunsuri

2014-03-15T20:20:09+02:00
X=lungimea drum            x-2/5 orix=5x/5-2x/5=3x/5       in prima sapt                                          in a doua sapt  3x/5ori 5/6=5x/15                                                                                  in atreia sapt  3x/5-5x/15=568          se aduce iarasi la ac numitor                                      9x/15-5x/15=568              4x/15=568                4x=8520      x= 2130
4 3 4
2014-03-15T21:08:32+02:00
 x = portiunea de asfalt       x____ ___ __ ____ ____
                                              1s____ ___
                                                              2s_ _  _ __ __ __ 
                                                                                 3s__
                                                                                   568
2 saptamama=568*5=2840  x=2840+1136=3976
       1saptamana=568*2=1136
1 5 1