Răspunsuri

2014-03-15T10:50:19+02:00

Pe Pământ, apa există în multe forme, în cele mai variate locuri. Sub formă de apă sărata există în oceane și mări. Sub formă de apă dulce în stare solidă, apa se găsește încalotele polare, ghețari, aisberguri, zăpadă, dar și ca precipitații solide, sau ninsoare. Sub formă de apă dulce lichidă, apa se găsește în ape curgătoare, stătătoare, precipitații lichide, ploi, și ape freatice sau subterane. În atmosferă, apa se găsește sub formă gazoasă alcătuind norii sau fin difuzată în aer determinând umiditatea acesteia. Considerând întreaga planetă, apa se găsește continuu în mișcare și transformare, evaporarea și condensarea, respectiv solidificarea și topirea alternând mereu. Această perpetuă mișcare a apei se numește ciclul apei și constituie obiectul de studiu al meteorologiei și al hidrologiei.
Apa care este potrivită consumului uman se numește apă potabilă. Pe măsura creșterii populației umane, de-a lungul timpului, și a folosirii intensive și extensive a resurselor de apă susceptibile de a furniza apă potabilă, problema apei utilizabile a devenit o problemă vitală a omenirii.
1 4 1
2014-03-15T10:53:26+02:00
Intr-o zi de primavara,insorita totul era obisnuit.Dar deodata catelul meu Boby avea un aer ciudat cum ar fi vrut a moara.I-am spus mamei iar ea era foarte panicata.Am intrat in casa i-am mama pregatea mancare,in care trebuia pusa apa.Dupa 1 ora am iesit din-nou afara iar lui Bobyta inca ii mai era rau,chiar si mai tare.I-am dat mancare dar nu a vrut-o.I-am dat lapte dar nu a baut,s-a dus in cusca si s-a culcat.A doua zi i-am dat catelului meu apa,si si-a revenit,era vesel,si foarte fericit.Cu niste apa,Bobyca a mai trait mai mult de 10 ani.
1 3 1