Realizati o compunere cu titlul ,,Minciuna,,in care sa folosesti 2pronume demonstrative,2 pron.reflexive,2pron. nehotarate,2pron. negative,2pron interogative,2pron.relative,2pron.posesive,2pron personale(15-20 randuri)

1

Răspunsuri

2014-03-14T09:42:17+02:00


                         Minciuna se numește Reea, iar încrederea poartă numele Buneea. Ai decis să te împrietenești cu Reea, așa că ieși în parc cu ea, vă faceți cadouri, vă faceți temele împreună. Pe Buneea ai pierdut-o, nu vei mai avea parte de încredere niciodată, nici tu nu te vei mai putea încrede în nimeni (pentru că minți) și nici alții în tine (din același motiv)
                        

                                                               sau
 Ai o colegă de școală ce minte tot timpul (ba că și-a uitat temele acasă, ba că a fost bolnav cățelul și din această cauză nu a avut timp să învețe) și mereu minciunile ei sunt scoase la suprafață de cineva. Nu se învață niciodată că proverbul “Minciuna are picioare scurte” este cât se poate de adevărat în viața de zi cu zi și că indiferent ce o să mintă, adevărul iese la iveală. Povestește cum ai încercat să o convingi tu să nu mai mintă.