Buna!
Sunt clasa a.5-a si am trcut la pronumele personale si nu prea inteleg cu pronumele personale in cazul Acuzativ si prin ce este exprimat.Nu imi dau seama daca este complement sau atribut pronominal. Multumesc!

2

Răspunsuri

2014-03-13T22:31:32+02:00
Este si complemnt si atribut .ca sa-ti dai seama pui intrebari.
exemplu:pe el il (pe cine) 
De exemplu: Bubico scoate capul latrandu-ma mai furios decat pe conductor.
-ma este complement sau atribut proniminal ca nu inteleg.
este complement (pe mine ma)
2014-03-14T02:04:45+02:00
1. Complementele sau atributele sunt funcții sintactice ale părților de vorbire: substantivul, pronumele, adjectivul, adverbul, numeralul, verbul, interjecția. Ele sunt şi părți de propoziție secundare ce pot fi exprimate prin părțile de vorbire enumerate mai sus. Deci nu le confunda fiindcă este important pentru examenul tau. 2. Pronumele, ai aflat, poate avea orice funcție a substantivului deoarece îi ține locul acestuia. Deci, n-ar trebui să-ți fi greu să recunoşti un atribut pronominal sau un pronume cu funcția sintactică de substantiv. Nici în cazul complementului exprimat printr-un pronume în cazul Acuzativ sau a unui pronume ce are funcția sintactică de complement! Toate astea, dacă ştii bine substantivul.
Vezi că m-am exprimat greşit undeva: "un pronume cu funcția sintactică de ATRIBUT" era corect, si nu "de substantiv" fiindca e gresit!