Importanta ecologiei compunere 10-15 ransuri , pana mine dimineatza plizzz

2
IMPORTANŢA ECOLOGIEI UMANE Importanţa ecologiei: studiază interdependenţa omului cu mediul său de viaţă , urmăreşte realizarea unui echilibru permanent pe baze biologice raţionale. Pentru aceasta : trebuie găsite căi de optimizare a interrelaţiilor organism-mediu cu respectarea legilor ecologice; trebuie descoperiţi factorii de mediu potenţial perturbatori ai schimburilor de informaţie, energie şi substanţă în cadrul ecosistemului uman.
nu copii o i-au din carte mea de biologie
tehnologie scuze*
compunerea e la romana , nu la biologie .. nu bate campii
pai inseamna ca nu ma mai strofoc sa scriu degeaba puteai sa imi spui si mie un multumesc totusi -_- importanta ecologiei o aveam in cartea de tehno ok pa -_-

Răspunsuri

2014-03-13T21:32:47+02:00
Ecologia este o știință tânără, care evoluează continuu.Ecologia este știința care se ocupă cu studiul mediului înconjurător.Ecologia este importantă pentru a putea înțelege cum funcționează mediul, cum este afectat mediul de diferiți factori (în special uman), și cum poate fi mediul prezervat, reparat și îmbunătățit.Mediul este cel mai important lucru pentru om, după propria viață. . Iar pentru a putea exista în așa fel încât să atingi acea bunăstare fizică și psihică, ai nevoie de un mediu care să permită acest lucru.Ce nimeni nu poate contesta este faptul că omul afectează mediul în fiecare clipă într-o multitudine de feluri, unele mai dăunătoare decât altele.
11 4 11
2014-03-13T21:35:55+02:00
Intr-o variantă foarte simplă, Ecologia este știința care se ocupă cu studiul mediului înconjurător, cu tot ce cuprinde el (inclusiv om). Ecologia este o știință tânără, care evoluează continuu. Ecologia se bazează pe teoria sistemelor (ecologie sistemică). Mediul este un sistem, cu subsisteme, care la randul lor au subsisteme, care la randul lor au subsisteme etc. (ex: pădurea este un sistem, populația de furnici din pădure este un sistem, un mușuroi de furnici este un sistem, o furnica este un sistem). Toate sistemele, subsistemele, componentele și elementele mediului sunt interconectate și inter-relaționează. Afectarea unui sistem duce la afectarea mai multor sisteme/subsisteme.
Ecologia este importantă pentru a putea înțelege cum funcționează mediul, cum este afectat mediul de diferiți factori (în special uman), și cum poate fi mediul prezervat, reparat și îmbunătățit.

9 4 9