URGENT, va rog!!!!!!!!!!!!!!!Mentionarea a doua caracteristici a economiei rurale si urbane in perioada postbelica in Romania. Formularea unui punct de vedere referitor la impactul tehnologiei asupra vietii cotidiene in lumea contemporana si sustinerea acestuia printr-un argument istoric ( 15 randuri). Multumesc!

1

Răspunsuri

2014-03-14T00:15:33+02:00
In cadrul economiei romanesti postbelice se observa o politica inversunata a comunistilor de anularea proprietatii individuale taranesti, formarea de mari CAP uri, limitarea numarului de animale domestice in cadrul gospodariilor taranesti in timp ce la oras se pune un accent sporit pe ramura siderurgica, pe transport facand sa creasca in numar mare populatia urbana.
Progresul tehnologiei a dus cresterea nivelului de viata al oamenilor, au aparut noi meserii (frigotehnist, electrician, instalator TV etc.), a modificat si a influentat puternic viata de zi cu zi a oamenilor. Astfel in cazul transporturilor putem observa ca drumurile se scurteaza din ce in ce mai mult; astfel daca in cazul transportului feroviar de la Bucuresti la Constanta la inceputul sec. al XX lea o calatorie cu trenul putea sa dureze si 12 ore in vremea noastra ea poate dura minim 3 ore.
4 4 4