DAU TOATE PUNCTELE MELE ! DACA : Formulati enunturi prin care sa aratati ca Mihai Sadoveanu si Ion Creanga au fost oameni de seama ai poporului roman! Dau 36 puncte!

2

Răspunsuri

2014-03-12T20:26:17+02:00
Ihail Sadoveanu este un scriitor cu individualitate distincta in literatura romana si universala. Este un realist cu viziune romantica si un romantic care aduce detalii ca un realist, un contemplativ.
1 1 1
Cel mai inteligent răspuns!
2014-03-12T20:27:15+02:00
Ion Creanga este declarat de catre specialisti cel mai mare scriitor in proza epica a Romaniei.El a primit acest statut din cauza scrierii de succes ,,Amintiri din copilarie''care este studiat din primele clase gimnaziale.De asemenea,a avut o reputatie foerte buna fiind dascal,profesor.Fiu de țăran, este pregătit mai întîi de dascălul din sat, după care mama sa îl încredințează bunicului matern. În 1853 este înscris la Școala Domnească de la Tîrgu Neamț sub numele Ștefănescu Ion, unde îl are ca profesor pe părintele Isaia Teodorescu. După dorința mamei, care voia să-l facă preot, este înscris la Școala catihetică din Fălticeni. Aici apare sub numele de Ion Creangă, nume pe care l-a păstrat tot restul vieții. După desființarea școlii din Fălticeni, este silit să plece la Iași, absolvind cursul inferior al Seminarului teologic "Veniamin Costachi" de la Socola. S-a despărțit cu greu de viața țărănească, după cum mărturisește în Amintiri.

La 19 decembrie 1860 se naște fiul său Constantin
Comentariul a fost şters
Comentariul a fost şters
Comentariul a fost şters
Comentariul a fost şters