Scrie o compunere de 15-25 de randuri, in care sa prezinti caracteristicile operei epice, folosind ca suport un text studiat.
P.S Stiu cum sa fac apartenenta la gen, dar nu stiu cum sa prezint caracteristicile, e tot acelasi lucru ca apartenenta la gen ?

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-03-12T20:22:39+02:00
Opera Amintiri din copilarie se incadreaza in genul literar epic.. deoarece sentimentele trairile si starile sufletesti sunt transmise in mod direct, prin internediul naratorului care nareaza la pers. a 3 , dra si prini intermediul actiunii si al personajelor.
Ion Creanga este personaj principal al fiecarui opere propii, in care boacanele subnt simtite pe propia piele,allui si al Smaranditei. Actiunile se petrc in satul Humulesti, la scola, si la targ cu  pupaza. Personajele sunt caracterizate in mod direct, prin intermediul vocei naratorul. dar si prin intermediul relatiilor cu alte personaje. modurile de expunere in operele acestui autor sunt : descriere.. dialog..naratiune.
intrunind toate aceste caracteristici ale operei epice.prezenta personajelor, al naratiunii, al naratorului, si al modurilor de expunere prezente in fiecare opera, putem afirma ca opera Amintir din copilarie De Ion Creanga, se incadreaza in genul literar numit EPIC.
34 4 34