Redacteaza un text despre situatia statelor din europa centrala si de s-e,utilizind expresiile:colonisti germani,anarhie feudala,cavaleri teutotni,biserica catolica...... va rog frumosss in 10 randuri sau 7

1

Răspunsuri

2014-03-12T18:16:59+02:00
In secolul al XVI lea situatia statelor din Europa centrala era destul de eterogena: daca Imperiul roman de natiune germana desi oficial reprezenta  o structura politica militara omogena, in realitate o serie de principi, duci si conti germani incepeau sa adopte o serie de masuri de autonomie fata de puterea imperiala, Boemia si Cehia deja erau incluse partial in cadrul Imperiului german in vreme ce restul teritoriilor lor fusesera cucerite de catre unguri.
Puterea imperiala va trimite valuri de colonisti germani catre zona sud litorala a Marii Baltice cu scopul nu doar de a popula acel teritoriu ci si in scopul de a raspandi credinta catolica printre populatiile ce traiau in acea zona.
Anarhia feudala era sustinuta si de existenta unor largi domenii care erau conduse de catre mai reprezentanti ai bisericii catolice ceea ce ducea ca autoritatea centrala sa nu aibe dreptul de exercitare in acele zone, deoarece acestea erau coordonate direct de catre reprezentantii papei de la Roma.
In cadrul ofensivei germane catre est, au fost folositi drept avangarda grupul militar calugaresc al Cavalerilor Teutoni. Acestia dupa ce au fost fost izgnoniti din sudul Transilvaniei de catre regii unguri (sec. XIV lea) pe motiv ca doreau crearea unui stat suveran in zona Sibiului, vor fi preluati de catre imperiali si implantanti in zona de nord a Poloniei.
Stabilirea lor aici a adus o serie de conflicte cu polonezii care ii vor alunga dupa victorioasele batalii de la Tannenberg unde polonezii puteau fi infranti daca nu le sareau in ajutor grupurile de oaste de osteni moldoveni.
e in spaniola, inseamna: pentru putin!
aa nu stiu spaniola :(
poti sublinia cuv.care le-am scris in exer.????
te roooggggg
eu vreau sa subliniez dar situl nu mi permite