Alcatuiti o compunere despre proclamarea de independenta si cucerirea de stat a Romaniei.

1
La 9 mai 1877 a fost proclamata independenta de stat a Romaniei, dupa ce in prealabil pe 6 aprilie s-a decretat mobilizarea, pe 12 aprilie Rusia a declarat razboi Imperiului otoman, iar pe 16 aprilie Camera si 17 aprilie Senatul au aprobat Conventia ruso-romana

Răspunsuri

2014-03-11T23:22:51+02:00
Azboiul de Independenta al Romaniei dintre anii 1877-1878 a fost un pas important al Romaniei spre unificarea deplina. Romania s-a folosit de lupta dintre Imperiul Otoman si Imperiul Rus pentru a-si declara independenta fata de cele doua mari puteri (puterea suzerana era Imperiul Otoman iar puterea protectoare era Imperiul Tarist) si a deveni un actor important in Balcani.

Preliminarii
In 1866 printul german Carol de Hohenzollern-Sigmaringen a fost proclamat Domn pentru a asigura sprijinul german pentru obtinerea independentei. In 1877 Carol a condus fortele armate romane intr-un razboi de independenta plin de succes, ulterior fiind incoronat Rege al Romaniei in 1881.
Evolutiile care au anticipat intrarea efectiva a tarii noastre in lupta au reprezentat nu numai un indelungat si asiduu efort al conducerii politice romane pentru inchegarea unei eventuale aliante militare a popoarelor balcanice, aflate sub dominatia Inaltei Porti, dar si un real sprijin acordat emigratiei revolutionare bulgare si sarbe care lupta pentru eliberarea propriilor popoare. Mai mult, din cauza atitudinii politice amenintatoare a Imperiului Otoman, sprijinul Romaniei a trebuit acordat in cel mai mare secret. Intre altele mentionam ca Inalta Poarta refuzase statului roman dreptul de a bate moneda, de a acorda decoratii si dreptul de a se numi "Romania" si din cauza faptului ca acesta permitea inarmarea si organizarea cetelor de bulgari si sarbi pe teritoriul sau.

Actiunea de sustinere a dezideratelor nationale bulgare dura de mai multe decenii, cunoscute fiind acordarea de catre cercurile conducatoare si populatia romaneasca de azil emigrantilor bulgari, permisiunea de a forma organizatii precum Comitetul Central Revolutionar Bulgar de la Bucuresti, oferirea de modele de dezvoltare culturala, amplificarea dezideratelor bulgaresti prin presa romaneasca pentru a fi cunoscute de catre intreaga Europa, etc. (vedeti [1]). In final, Romania a luat pozitie deschisa fata de situatia din Bulgaria protestand la 20 iulie 1873, pe langa Marile Puteri europene fata de starea in care se afla poporul bulgar: „Ororile, al caror teatru au fost si sunt inca provinciile bulgare ale Turciei, nu mai inseamna astazi o taina pentru nimeni.
Cum adica cucerirea de stat? Ce teritoriu a cucerit Romania sau ce tara a cucerit-o pe Romania?
Deci , este raboiul de independenta al romaniei
ca sa nu mai fie subjugata de puterea otomana