Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-03-12T03:15:37+02:00
Doream sa cunosc Polonia mai bine, sa o strabat in lung si n lat... de aceea m am hotarat sa plecam din Cracovia cu masina si sa ajungem in Gdansk.
Zis si... facut.. mai intai planul de bataie, apoi bagajele; dar sa nu ne pripim.
Hai sa vedem.. asadar sunt in linie dreapta, circa 450 km dar cum in general se stie ca nici avionul nu zboara mereu in linie dreapta am facut calculele luand in calcul distanta dintre cele 2 repere geografice pe sosea. 
Dar, pe sosea era cam 590 de km, o distanta care putea fi parcursa in 7 sau 8 ore la drum intins. 
Bun... ne am luat inima in dinti si am plecat la drum, parasind frumosul centru universitar, lasand in urma universitatea veche de peste 500 de ani si ne lansam voiosi la drum. Masina manca din asfalt, facand dinstanta sa se micsoreze... iata ca incepem sa strabatem o serie de sate apoi acea padure imensa in care parea ca linistea este stapana pe veci...
Dupa vre o ora si ceva de mers prin padure orizontul se deschide, vedem iar sate rasfirate ca niste margele de a lungul soselei...
Curand ajungem in Lodz un oras maricel care se afla cu aproximatie la jumatatea distantei dintre Cracovia si Gdansk. Vom lua o binemeritata pauza, cand toti pasagerii se ingramadesc sa serveasca cate o halba de bere; evident ca soferului in dau doar un suc sau doua promitandu i ca la sosire il va astepta in frigider o naveta intraga doar pentru el.  Dar nu e adevarat, doar vroiau sa l motiveze.
Dupa aceasta pauza bine meritata, pornim iar la drum, soseaua se mai lateste, aerul devine din ce in ce mai caldut ceea ce prevesteste apropierea de tinta calatoriei.
Sa ajunga la mare pentru a se relaxa pe plaja Marii Baltice o saptamana intreaga.
Iata ca si casele  satelor pe unde trecem acum sunt mai schimbate, gospodariilor sunt mai mari si lumea pare ca nu prea  are graba pe aici... Sa fie oare vorba de moleseala data de caldura??
Hm... iata cativa pescarusi... da.. ne apropiem din ce in ce m mult de destinatie, cu fiecare metru castigat inimile noastre incep sa palite din ce in ce m mult....
Uite ca se vede ceva in zare.... da ne apropiem.... mai mult si mai mult.... si gata. Am ajuns in Gdansk. 
Am ajuns cu bine... si cu bine sa ne reintoarcem....