La cantina unei scoli s-au adus 80 kg de cartofi.In prima zi s-au consumat jumatatea din cantitate iar a doua zi un sfert din cantitatea ramasa.Cate kg au ramas neconsumate? cu intrebari va rog!mersi!

2
va rogg faceti-mio repde
80:2=40 dupaia (80-40):4=40:4
10
dupaia 40+10=50 si dupa 80-50=30kg
cu intrebari!!!!

Răspunsuri

2014-03-11T16:06:28+02:00
80:2=40(prima zi)
40:4=10(a doua zi)
40+10=50(consumati)
80-50=30(kg neconsumate)
Cel mai inteligent răspuns!
2014-03-11T16:37:52+02:00
Cate kg. s-au consumat in prima zi?80:2=40 au ramas 80-40=40kg. cate kg s-au consumat in a doua zi?  40;4=10kg in cele 2 zile citi cartofi s-au consumat?  40+10=50kg    cati cartofi au ramas?  80-50=30kg                                                                                                                                                                          R;30kg