Un taran a recoltat de pe un lot 980 kg de morcovi,iar de pe altul de 2 ori ma putin.El a oprit pentru gospodaria sa 95 kg, a donat unui camin de batrani 415 kg, iar restul l-a vandut cu 3 lei kilogramul. Ce suma a incasat taranul?

CU INTREBARI

2

Răspunsuri

2014-11-19T18:51:37+02:00
980kg- morcovi pe un lot
2x980 kh- pe alt lot
95kg- pt gospodarie
a donat 415 kg
980+1960=2940

2940-95-415=2430
2430:3= 810 lei 
5 3 5
2014-11-19T18:52:55+02:00
1)980:2=490(kg)-de pe un lot
2)490-95=395(kg)-sa oprit gospodina
Raspuns:395 kilograme sa oprit gospodina
980/2=490 kg al doilea lot ,980+490=1.470 kg,415+95=510 kg a dat, 1.470-510=960 kg ramase ,960*3=2.880lei