Răspunsuri

2014-11-19T17:45:30+02:00
  Mark Twain si-a zidit casa in Hartford,Connecticut in 1874.Era atat de neobisnuita incat unul dintre ziarele locale a descris-o ca "Una dintre cele mai ciudat aratatoare cladiri din stat,chiar din toata tara".Veranda arata ca o barca de rau,pe care faimosul autor a vaslit-o de-a lungul lui Mississippi.
  Fiica lui cea mare a murit in 1896,deci familia Twain a dat casa in chirie.Peste sapte ani ei au vandut-o unui om care a inchiriat-o scolii Kingswood.Scoala a functionat in casa pana in anul 1922.
   Unul dintre detinatorii ei a vrut sa-i faca schimbari,sa adauge un alt etaj si sa    o  foloseasca ca apartamente.Atunci,Societatea Artistilor din Connecticut a inceput o campanie pentru a o salva.Au fost raspunsuri din toata tara.Totusi,a fost nevoie de multi ani de efort sa tina casa intacta si inchiriata.In 1951 Memorialul consista doar din o pereche de camere de invitati de la parter.Biblioteca Publica din Hartford a ocupat restul parterului,si apartamentele au ramas la etaj pana in 1972.
   Membrii memorialului Mark Twain au planuit o seara in acea casa,in care sa citeasca din cartilr lui Mark Twain.Pentru recrearea atmosferei din acea perioada, organizatorii au folosit costume si manechine.
   Seara a fost un succes atat de mare!A incurajat oamenii sa incerce sa refaca casa asa cum era cand familia Clemens a locuit acolo.Putin cate putin,vopseaua casei si mocheta initiale au fost repuse la punct.
   Cand Twain a vandut casa in 1903,el a vandut si mobilierul,deci casa nu a continut pentru multi ani mobilierul original,dar in timp a fost returnat.
1 5 1