Alegeti 2 orase si 2 unitati acvatice si masurati distanta folosind scara hartii

1
Distanta dintre ele? Sau ce distanta?
cred ca distanta lor...sau dintre ele...nustiu
nu conteaza...oricum ar fi...
Eu cred ca cea dintre ele...incerc sa te ajut imediat
bine...multumesc!!

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-11-19T17:00:24+02:00
Deci alegi doua orase: de exemplu Timisoara si Sibiu.
Cred ca ai in caiet, sau, in fine, ar trebui sa ai ca unui centimetru de pe harta ii corespunde, in functie de scara hartii, o valoare(in kilometrii) in spatiul real.
De exemplu pentru scara 1:100, la 1 cm de pe harta (1 ala din fata impartirii) ii corespund 100 km in lumea reala(valoarea de dupa im[partire).Sau alt exemplu: pentru scara 1:10 000, la 1cm de pe harta ii corespund 10 000km in lumea reala. Sper ca ai inteles cum e cu scara.
Si acum, nu iti ramane de cat sa iei liniarul, si sa masori distanta(in cm) pe harta, dintre doua orase (Sibiu si Bucuresti sau Arad si Lugoj, in fine, orice vrei tu) si apoi sa inmultesti valoarea pe care o ai pe liniar cu scara hartii(numarul ala mare de dupa impartire :)  ). Cam asta e...
Eu nu pot sa iti dau exact distanta dintre doua orase pentru ca scara difera de la o harta la alta (pentru ca unele sunt micsoarte mai putin decat altele). Dar asta e ceea ce trebuie sa faci...Poti sa te uiti la o harta din manual, masori, inmultesti dupa harta, si gata. Iar la unitati subacvatice la fel. Iei o harta marina, sau asa, si te uiti, de exemplu la un lant de munti subacvatici, dintre care masori distanta.
Succes!
Poti sa ma intrebi daca nu ai inteles ceva...
http://brainly.ro/tema/333790
la de astea te descurci?? :D
Scuze, abia acum am vazut...aseara am inchis dupa ce ti-am spus pa...:) imi pare rau, nu stiu sa fac acele exercitii de mate....nu am facut inca la scoala asa ceva si nu stiu cum se rezolva..
nu-i nimic...oricum m-am descurcat pana la urma...Ș)
:)