La un depozit sunt 274 de saci a cate 25 kg de cartofi msi 196 de saci a cate 30 kg de ceapa. S-au livrat la doua magazine cate 36 de sacicu cartofi si 28 de saci cu ceapa.
Ce cantitate de legume a ramas in depozit?
•Rezolvati problema in doua moduri.

2

Răspunsuri

  • Bai
  • Ambiţios
2014-11-19T11:08:06+02:00
Eu o rezolv intr-un mod acum:
1:
274x(ori)25=6850 kg de cartofi
196x30=5880 kg de ceapa
6950+5880=12830 kg in total
274-36=238 kg carofi ramasi
196-28=168 kg ceapa ramasa
238+168=406 kg ramase
AL DOILEA MOD:
(274-36)+(196-28)=kg ramase
1 5 1
2014-11-19T13:39:06+02:00
274*25=6850 kg cartofi
196*30=5880 kg ceapa
6850+5880=12730 kg total
28*30=840
36*25=900
12730-900-840=10990

legume=l
l-28*30-36*25=
l-840-900=l-1740
l=195*30+274*25
l=12730
12730-1740=10990