Răspunsuri

2014-11-18T22:31:02+02:00
Factor pe x+1 si ai:
(x+1)(2x+3+4)=0
(x+1)(2x+7)=0
x+1=0 sau 2x+7=0
x=-1 sau 2x=-7
x=-1 sau x=-7/2
daca pui -7/2 ai -4*(-5/2)+4*(-5/2)=0
Desfaci parantezele si este egal cu 2x la patrat +2x+3x+3+4x+1=0 , reduci din termeni si este egal cu 2x la patrat +9x+2=0 care este ecuatie de gradul 2 , faci delta=81-32=49 adica radical din delta e 49=>delta=7 , faci x1=-9+7 supra 2=-1supra2 si x2=-16 supra4 =-4
daca pui -4 iti da rezultatul 3... calculeaza
eu am facut cu tactica , e 100% bun
mie delta imi da 25 , radical din delta =5 x1=(-9-5)/4=-14/4=-7/2 si x2=(-9+5)/4=-4/4=-1
2014-11-18T22:38:08+02:00
(2x+3) * (x+1) * 4*(x+1) = 0 (2x+3) * (x+1) * 4x+4 = 0 2x+3 * 4x +4 = 0 6x + 12 = 0 / - 12 6x = -12 / :6 X= 2
-2 *
daca pui 2 in ecuatie ai doar numere pozitive >0...
daca pui -2 iti da -3 rezultatul