Răspunsuri

2014-11-18T22:34:34+02:00
Se invepe cu : In opinia mea poezia ( numele poeziei ) scrisa de ( numele autorului ) este o opera lirica deoarece autorul isi exprima in mod direct gandurile si sentimentele pentru ( subiectul pieziei ) . In primul rand limbajul autorului este deosebit de expresiv , fiind prezente imaginile artisitice si figurile de stil precum ( se transcrie din poezie o figura de stil sau o.iamagi e artistica si se comenteaza pe scurt ) Pe de alta parte regasim marci ale eului liric precum ( se transcrie un verb sau prinume la pers 1 sau a 2 a ) In concluzie poezia ( numele.poeziei ) apartine genului liric
10 3 10
2014-11-18T22:43:54+02:00
Genul liric cuprinde totalitatea operelor literare in care predomina subiectivitatea,exprimadea directa a sinelui prin intermediul unui limbaj expresiv si plin de muzicalitate.
Din punctul meu de vedere, opera literara ...... scrisa de ...... apartine genului liric.
In primul rand, autorul isi transmie in mod direct gandurile si sentimentele fata de ...(aici poti sa dai un citat scurt).Vocea care comunica apartine eului liric care se afla in ipostaza de (contemplator-admirator,confesor-se confeseaza,indragostit)(cauti in text si scrii cu e una din astea 3).Acesta isi face simtita prezenta prin verbe si pronume la persoana 1 si a 2 a,interjectii (dai exemple si daca nu prea gasesti scrii simplu ca isi face simtita prezenta prin intermediul limbajului plastic).   In al doilea rand,in text regasim 2 moduri de expunere specifice genului liric:monologul liric si descrierea.Limbajul este unul sugestiv si expresiv poetul polosind numeroase imagini artistice si figuri de stil (exemple).
Desi versificatia nu este o trasatura definitorie a genului liric textul este organizat in ....strofe ....versuri,rima ...,,masura metrica.... 
        COROBORAND argumentele mentionate, imi sustin opinia conform careia opera literara...scrisa de...se incadreaza stralucit genului liric.
8 3 8