Răspunsuri

2014-11-18T20:48:02+02:00
L=L/4
P=2(L+l)
75=2(L+L/4)
2·5L/4=75
10L=75·4
L=300/10
L=30 cm
l=L/4=30/4
l=7,5 cm
A=30·7,5=225 cm²

2014-11-18T20:49:34+02:00
Perimetrul=2*lungime+2*latime                                                                            L=lungime,l=latime P=perimetru                                                                          l=1/4*L   P=2*L+1/2L=5L/2=75;5L=75*2=150;L=150/5=30cm;l=1/4*30=30/4=7,5