Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-11-18T20:01:57+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
(x²+5x)²-2(x²+5x)=24          adunam 1 la ambii termeni
(x²+5x)²-2(x²+5x)+1=24+1  observam in stanga desfasuratul lui (a-b)²=a²-2ab+b²
                                         unde a = x²+5x    si b=1
(x²+5x-1)²=25
x²+5x-1=+/- 5
solutia
x²+5x-1= 5
x²-1+5x-5=0
(x+1)(x-1)+5(x-1)=0
(x-1)(x+1+5)=0
(x-1)(x+6) =0
x=1
x= - 6
 solutia 2
x²+5x-1= -5
x²-1+5x+5=0
(x+1)(x-1)+5(x+1)=0
(x+1)(x-1+5)=0
(x+1)(x+4) =0
x=-1
x= -4



am facut unul din ele unde am gasit ideea, le voi incerca si pe celelalte, sper sa fie bine mai verifica-ma si tu
va multumeasc mult
in ce clasa esti?
10