Redactează textul unui anunţ în baza reperelor:formula de adresare - elevi; formula de încheiere - comitet organizatoric;evenimentul – expoziţie de fotografii „Bunătatea va salva omenirea”; timpul desfăşurării – 10 aprilie 2014, 1500; locul – biblioteca „B. P. Hasdeu”.

1

Răspunsuri

2014-11-18T18:48:22+02:00
Prima bibliotecă din Chişinău, după mărturiile documentelor de arhivă, a apărut în anul 1832. A fost fondată de autorităţile de gubernie, conduse în acea perioadă de contele M.C. Voronţov, în conformitate cu circularul Ministerului Afacerilor Interne a Imperiului Rus. Aceasta lucra cu întreruperi, iar în anul 1876 a fost închisă de tot din lipsă de finanţe, bibliotecari şi spaţiu.La acel moment fondul de carte al bibliotecii alcătuia 8073 de volume de cărţi şi reviste. Acest fond nu s-a pierdut şi în anul 1877, după multiple discuţii, Duma orăşenească din Chişinău a găsit posibilităţi şi mijloace pentru deschiderea prima bibliotecă publică orăşenească, unde şi a fost transmis. Astfel, ziua de 19 octombrie 1877 a devenit ziua de fondare a primei biblioteci publice, receptoarea căreia este acum Biblioteca Municipală B.P. Haşdeu.
Bunătatea va salva lumea” acesta este titlul expoziției de fotografie organizate la Biblioteca Națională din Chișinău. Expoziția prezintă diverse fotografii în care sunt surprinse monumente din viața cotidiană. Precum bunătatea nu au limite de vârste, nici fotografiile nu le au. Sunt circa 45 de creaţii, pe cât de frumoase, pe atât şi de profunde. Primii paşi a uni copil, zâmbete, tradiţii, bucuria de a muncii, fericirea unor bătrâni, toate aceste stări le găsim ȋn cadrul expoziţiei.