Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-03-10T19:20:40+02:00
Razboiul... crancen conflict militar... dar nu doar atat.
Pe langa luptele purtate pe front, cele milioane de gloante ce zburau prin aer, zecile de mii de proiectile destinate doar pentru a distruge vieti si vise au existat si alte lucruri poate la fel de importante.
Nu trebuie sa uitam ca fronturile de lupta  se sustineau prin imensul efort de razboi dus de catre intreaga societate care se afla in spatele acestora.
Milioane de lacrimi s au scurs o data cu declansarea razboiului dar nu ajutat la nimic. In spatele fronturilor, cei ramasi acasa, majoritatea femei incep sa schimbe obiceiurile zilnice si sunt introduse ca mana de munca in imense hale pentru a sustine prin producerea de armament masinaria de razboi.
Alimentele sunt rationalizate pentru a asigura masa de zi cu zi a soldatului de pe front, animalele sunt rechizitionate si trimise in siruri lungi in abatoare care le pun capat vietii pentru a face parte componeta a unei cutiute de aluminiu numite simplu conserve.
Dar nu toata lumea sufera, mereu, patura conducatoare in general duce inca o viata relativ buna; au loc totusi baluri, petreceri uneori sub perfida denumire de caritate sau de strangere de fonduri pentru front... dansatori si dansatoare care groaza razboiului este o fantoma ce apare des ascunsa in pagini de ziar, ce zboara grabita din gura in gura uneori fara incetare.
Razboiul mereu imparte in doua categorii pe combatanti: in invinsi si invingatori, dar fara a i multumi pe deplin nici pe invinsi (ceea ce este destul de evident) dar nici pe invingatori (care ar fi vrut mai mult, tooot mai mult).