Răspunsuri

2014-01-11T09:43:25+02:00
3*15=45lei
5*20=100lei
Deci amestecul costa 145 lei

dar cum se face media aritmetica ponderara?
(3*15)+(5*20) totul supra 15+20
ms
cu placer
am uitat un e
2014-01-11T10:22:09+02:00
Pai este simplu:
3kg a cate 15 lei/kg + 5kg a cate 20 lei/kg= 3kg x 15 lei + 5kg x 20 lei= 45+100=145 lei
Iar rezultatul este 145 de lei...:)