Un numar natural se inmulteste cu 5 si se aduna rezultatul 5 obtinandu-se astfel 145 . Aflati numarul. Ma gandesc la un numar. il adun cu 43;rezultatul il inmultesc cu 5 . Din noul rezultat scad 184 si obtin 51. Care este numarul la care m-am gandit? O persoana avand 208 ciocolate a distribuit in mod egal celor 37 de copii de la un orfelinat ramanandu-i 23 de ciocolate.Cate ciocolate a primit fiecare copil? Suma a doua numere este 97 . Daca impartim numarul mare la cel mic obtinem catul 4 si restul 7. Determina numerele Suma a cincinumere naturale consecutive este 100. Aflati numerele. Suma a trei numere este 1049. Al III-lea se imparte la I si se obtine catul 2 si restul 5,iar al II-lea se imparte tot la I si se obtine catul 3 si restul 18.Aflati numerele. Un biciclist parcurge zilnic 25 de km mai multe decat in ziua precedenta. In patru zile consecutive a parcurs 301km. Aflati cati km a parcurs in fiecare zi. PROBLEMELE SA FIE REZOLVATE CU AJUTORUL ECUATIILOR SAU INECUATIILOR. VA ROG MACAR O PROBLEMA SA FIE REZOLVATA

1
ok
Un biciclist parcurge zilnic 25km mai mult decat in ziua precedenta.In patru zile consecutive a parcurs 301 km.Aflati cati km a parcurs in fiecare zi.
doar asta o vrei? cu biciclistul?
Comentariul a fost şters
pai dupa iti mai spun :)

Răspunsuri

2014-11-18T15:15:36+02:00
Problema cu Biciclistul
Un biciclist parcurge zilnic 25km mai mult decat in ziua precedenta.In patru zile consecutive a parcurs 301 km.Aflati cati km a parcurs in fiecare zi

ziua 1: a 
ziua 2: a+25
ziua 3: a+25+25
ziua 4: a+25+25+25
==================(+)
4a+25x6=301
4a+150=301
4a=301-150
4a=151
a=37.75 in prima zi
     37.75+25=62.75 in a doua zi
     62.75+25=87.75 in a treia zi
     87.75+25=112.75 in a patra zi