Ne place sa citim carti si sa vorbim despre ele .Adoram sa ne cuibarim mintea si sufletul printre paginile volumelor tiparite cu satisfactia ca,prin lectura,reusim sa scapam de povara existentei cotidiene.
Cartile ne indeparteaza de ispitele vietii,ne pun de acord cu noi insine,ne indruma atunci cand ne indragostim si ne sunt dascali fideli si exigenti ,atunci cand ne propunem sa evaluam.Tot ceea ce e omenesc se gaseste in carti .Inteleptii care au lasat marturii scrise,,sunt ca niste drumeti ce au strabatut inaintea noastra caile suferintelor si ne intind mana, chemandu.ne langa dansii atunci cand ne simtim in restriste ( Bernandin de Saint Pierre)
Intelepciunea ,tristetea si bucuria lumii toata se afla in carti. Ele te provoaca sa gandesti si iti deschid calea spre experiente pshologice si sufletesti de neimaginat .
Odata intrat in mirajul lecturii ,nu mai ai cum sa scapi,cartile te ametesc cu ,,cloroformul binecuvantat al mintii ,, te prind intr.un dans nesfarsit al cuvintelor si al gandurilor intelepte.
Din cele mai vechi timpuri,lectura i.a smuls pe oameni din negura ignorantei. Prin continutul lor variat ,cartile au luat locul sutelor de dascali ,ele ne.au transformat,ne.au ajutat sa ne gasim un rost, limpezindu.ne mintea si sufletul .Prin intermediul cartilor reusim sa facem calatorii in trecut ,prezent su viitor si avem posibilitatea sa stam de vorba,atat cu noi insine ,cat si cu lumea intreaga.Nefiind un act gratuit ,lectura produce imbogatirea sinelui cu o noua cunoastere ,cu o modalitate absolut noua de receptare a lumii interioare si exterioare.
( Liliana Moldovan,in volumul Reflectiei despre carte,biblioteca si lectura de Dumitrie Poptamas )

Redacteaza o compunere de 10-15 randuri ,in care sa.ti exprimi opinia cu privire la importanta lecturii ...


1

Răspunsuri

2014-11-18T10:14:05+02:00
Nu am timp sa scriu, dar iti dau cateva idei mai intai spune Ce este important pentru tine in legatura cu lectura, iar apoi îmbină cu citate din ceea ce aj scris tu mai sus, foloseste expresii de acolo, mai cauta pe internet :) potu folosi expresii de genul "conform .....(aici spui numele celui citat) lectura este ............."
nu mai ajutat ;)
inseamna ca nu stii sa te folisesti de ceea ce ti se da :))), macar aapreciaza efortul meu de a ti scrie
apropo, este m-ai*
mda..bine ;)