trei texte coerente si corecte in care sa utilizati cate o singura data grupele de termeni : a.) agricultura itineranta,pomicultura,petrol,clorosodice,servicii,resurse regenerabile,minereruri,industria siderurgica,economie de piata,resurse financiare.. b.) populatie,resurse agroalimentare,hidrocarburi,irigatii,comert,port,economie de piata,tari dezvoltate... c.) geografie planetara,resurse,rezerve,geopolitica,Europa,dezvoltare,PNB,amenajarea teritoriului,Asia,America de Nord,demografie,metropola.

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-03-14T22:02:31+02:00
a.)     In multe zone din Africa se practica agricultura itineranta. Aici pomicultura nu este foate bine dezvoltata. Pe litoral, uneori regasim instalatii de extractie a petrolului, care alaturi de produsele clorosodice se folosesc printre altele in industria farmaceutica. Dintr un anumit punct de vedere Africa continua sa fie un teritoriu plin de minereuri care sunt folosite in general in cadrul industria siderurgica.  Exista un mare interes pentru dezvoltarea resurselor regenerabile care vor imbunatati oferta de bunuri si servicii aduse populatiei. Economia de piata nu este foarte dezvoltata exista posibilitatea derularii de mari proiecte prin utilizarea de noi resurse financiare.

b.) Tarile din zona Peninsulei Arabiei sunt tari dezvoltate, cu o populatie intr o continua crestere. Aici resursele agroalimentare nu sunt foarte raspandite, dar prin utilizarea de  irigatii s a creat o comunitate ridicata. Aici se afla cea mai bogata zona de extractie de hidrocarburi ceea ce a dus la dezvoltarea ulterioara a economiei de piata.  Existenta a unui numar ridicat de porturi au permis dezvoltarea unui comert infloritor cu restul lumii.

c.) La nivel global se observa o impartire a zonelor de influenta pentru extractia resurselor naturale si creare de  rezerve in vederea preintampinarii unor crize economice.  In cadrul geopoliticii, exista optiuni distincte cu privire la planificarile  economice ale Europei, Asiei si Americii de Nord. In marile metropole se observa o crestere marita a demografiei populatiei ceea ce va necesita pe viitor noi strategii in amenajarea teritoriului. Se observa aparitia unei geografii planetare a globalizarii economiei si istoriei, datorita cresterii ritmului de dezvoltare, a ridicarii PNB in plin proces economic global.