Răspunsuri

2014-11-17T21:50:34+02:00
Genul epic cuprinde operele literare in care autorul isi exprima in mod indirect sentimentele, trairile, emotiile, conceptia despre viata cu ajutorul persoanjelor si cel al actiunii.
 Deznodamantul este surprinzator: Voda se amuza pe seama comisului si trimite un slujbas pentru a veghea la indeplinirea hotararii sale. O alta trasatura a genului epic este prezenarea personajelor. Ionita comisul este singurul personaj care apare in ambele planuri narative. Alaturi de el, mai apre Ancuta mos Leonte si Voda Sturza. Fiind o opera epica, modul predominant de expunere este naratiunea, prezenta in ambele planuri.
Insusirile personajului sunt evidentiate si nu numai prin descriere, ci cu ajutorul dialogului, autorul punand  accentul pe modul acestora de vorbire. In situatia ambilor naratori, relatarea se face la persoana I.
Concluzia:prezenta naratorului, a naratiunii, a personajelor si a actiunii desfasurate intr-un anumit cadru; spatiu temporal, precum si exprimarea indirecta a ideilor si a sentimentelor sunt dovezi ale apartenentei acestei opere literare la genul epic.

Sper ca ti-am fost de ajutor :)

2 4 2