Răspunsuri

2014-03-10T16:33:37+02:00
A=l*l
P=4*l
A1/A2=l1 la patrat / l2 la patrat=3/4
=>l2 la patrat=9/4 * l1 => l2=3/2 * l1
P1/P2=4*l1/4*l2=>P1/P2=l1/l2
inlocuim pe l2
P1/P2=l1/(3/2)*l1=>P1/P2=2/3
l1 se reduce si ramane 1/3/2=2/3

Mentiuni: l1= latura pt patratul 1 si l2=latura pt patratul 2

2014-03-10T16:35:16+02:00
Aria primului patrat = l la puterea a 2-a,rezulta ca 4=l la puterea a 2-a ,rezulta ca l = √4 ceea ce rezulta ca latura este egala cu 2.
Aria patratului al 2-lea = l la puterea a 2,rezulta ca 9=l la puterea a 2-a,rezulta ca l=√9 ,ceea ce rezulta ca latura este egala cu 3.
Perimetrul primului patrat este egal cu 2+2+2+2 = 8 cm
Perimetrul patratului al 2-lea este egal cu 3+3+3+3=12 cm
Raportul perimestrelor este egal cu 8/12
Aria primului patrat = l la puterea a 2-a,rezulta ca 4=l la puterea a 2-a ,rezulta ca l = √4 ceea ce rezulta ca latura este egala cu 2.
Aria patratului al 2-lea = l la puterea a 2,rezulta ca 9=l la puterea a 2-a,rezulta ca l=√9 ,ceea ce rezulta ca latura este egala cu 3.
Perimetrul primului patrat este egal cu 2+2+2+2 = 8 cm
Perimetrul patratului al 2-lea este egal cu 3+3+3+3=12 cm
Raportul perimestrelor este egal cu 8/12................sper ca ti-a fost de ajutor.........:)