Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
  • Utilizator Brainly
2014-11-17T19:31:34+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
                                       O randunica povesteste 
La streasina casei noastre se afla un cuib de randunele.In fiecare an, dupa ce ieseau mugurii din gaoacele lor, cuibul prindea viata: sosea stapana lui, o randunica draguta.
      -Ce mult mi-ar placea sa stiu mai multe din viata acestei randunici! i-am spus mamei intr-o seara.
         Mama mi-a zambit bland și a început sa-mi povesteasca tot felul de lucruri interesante despre randunele. Fascinat de cuvintele mamei, am adormit.
     Deodata, chiar la fereastra, am auzit un ciripit vesel. Era randunica! Am fost extrem de fericit, dar uimirea mea a crescut fara masura cand am auzit-o vorbind cu grai omenesc:
        ----Bună prietene! As vrea sa-ti spun povestea mea: în fiecare an, toamna, când cad pete ruginii peste frunze și copaci, noi ne pregatim de plecare. Trebuie să facem ”călătoria cea lunga pana în tarile calde.  Apoi trecem în zbor peste mari nesfarsite si, dacă gasim în calea noastra vreun vapor, ne odihnim pe catargul acestuia, dupa care ne continuam zborul. Dar nicaieri nu este asa frumos ca aici..
   Randunica se întoarse, îsi întinse aripile si-si lua zborul. Am tresarit.
    ----Ce s-a întamplat? zambeste mama. Dormeai asa frumos!
29 4 29