Aceasta prima secventa a textului calin file din poveste este pastel. Argumentati

1
nare nimik
mersiiiiiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Mai adaugi si tu cate ceva :)) mai sunt multe de spus
da
oo sa adaug ]

Răspunsuri

2014-03-10T15:59:46+02:00
Opera cu numele de  "Calin (file din poveste)" a fost scrisa de marele poet al literaturii romane Mihai Eminescu.
Pastelul este o creatie lirica descriptiva în versuri în care se înfatiseaza un tablou din natura (un peisaj, momente ale zilei, imaginea unor anotimpuri, aspecte din viata plantelor si /sau animalelor) fata de care autorul îsi exprima în mod direct si discret impresiile si sentimentele.
Putem spune ca opera prezentata este pastel deoarece autorul prin intermediul imaginilor  artistice scoate in evidenta sentimentele puternice traite de catre eul liric fata de natura.Eul liric reprezinta vocea interioara a potului.
Titlul este alcatuit dintr-un substantiv,propriu
,simplu,acesta reprezentand numele personajului principal,care este un simbol al puritatii morale si al statorniciei in dragoste.Autorul a avut ca izvor de inspiratie pentru titlu,cunoscuta opera Calin Nebunul,cuprinzand tema folclorica a Zburatorului.
Prin aceste versuri autorul Mihai Eminescu ne prezinta frumusetea privelistii inconjuratoare.Pentru a pune in evidenta splendidul tablou a nuntii zburatorului, poetul foloseste o serie de epitete cromatice cum ar fi: "padure de argint" , "flori albastre" , comparatie : "iarba pare de omat" , si multe altele.
Elementele de versificatie al acestui pastel sunt urmatoarele : rima ...............

184 4 184