Răspunsuri

2014-11-17T20:24:54+02:00
Toata lumea cunoaste limbajul grafic! Tipul de grafica folosit pentru a facilita lucrul impreuna isi are originea in gesturi si imagini simple, cu inteles universal, si nu in desene care sa arate ca fotografiile. Daca cineva te-ar intreba daca va simtiti comfortabil gesticuland, pun pariu ca raspunsul ar fi “Da!”. 

Abilitatea de a desena este o abilitate ce poate fi antrenata! Adultii invata lucruri noi precum copiii, incercand si dandu-si seama de ce trebuie imbunatatit analizand rezultatele.

Limbajul grafic este alcatuit din forme simple. Este important sa intelegi formele de baza. De exemplu, ca muzician, inventia care a permis ca acestia sa poata canta la pian in diverse contexte, indiferent de granite culturale sau geografice, este standardizarea gamei de 8 tonuri. Nu este singurul fel in care poti notele, dar este unul foarte flexibil. Limbajul grafic poate avea acceasi flexibilitate.

Atunci cand incepi sa studiezi un proces, o buna intrebare este: Care sunt cele mai simple si fundamentale elemente? Asadar, cel mai simplu lucru pe care il poti face din punct de vedere grafic este sa pui creionul pe hartie si sa faci un punct. Cel mai probabil urmator pas este sa misti creionul si sa trasezi o linie, apoi o forma, cum ar fi triunghiul. Pot urma patrate, dreptunghiuri si, in cele din urma, sageti pline, formate prin alaturarea unui patrat/ dreptunghi si a unui triunghi.

Cu ceva practica ai putea transforma sageata in spirala si apoi ai ajunge sa construiesti un cerc. Acestea sunt formele de baza in desen si, daca te uiti indeajuns de mult la un obiect, poti recunoaste formele de baza din care este alcatuit.