Un legumicultor a cules din gradina 100kg de rosii.Le-a pus in ladite in care incap 7kg,8kg si 10kg de rosii.Numarul laditelor cu cate 10 kg de rosii este cu 5 mai mare decat al celor in care incap 8 kg.Cate ladite a umplut din fiecare categorie?
Rezolvare cu desen.Multumesc

1
nu zice de alea de 7 nimic
rezultatatul trebuie sa ne dea 2 ladite de 7 kg,2 ladite de 8 kg,7 ladite de 10 kg
mda...
imi pare rau dar nu reusesc sa-i dau de cap
cine stie rezolvarea la aceasta problema,va rog ajutatima cu desen

Răspunsuri

2014-03-10T15:05:52+02:00
10kg=6 ladite=60 kg
(8 kg trebuie sa fie cu 5 mai mic) adica 6-5=1 ladita=8x1=8
60+8=68
100-68=32 kg
4x7=28
32-28=4 kg
10kg =7ladite=70kg
(8 kg trebuie sa fie cu 5 mai mic) adica 7-5=2 ladite = 8x2=16 kg
70+16=86 kg
100-86=14 kg
nr laditelor de 10 kg trebuie sa fie cel putin 6.
10 kg =8 ladite =80 kg
(8 kg trebuie sa fie cu 5 mai mic) adica 8-5=3 ladite =8x3=24 kg
80+24=104 kg
si atat este deoarece sare peste 100 kg pe care le are legumicultorul.

14 4 14