1. La un depozit se aflau 60 000 kg de zahăr.Într-o zi s-au trimis spre vânzare 287 de saci a câte 45 kg de zahăr,iar a doua zi o cantitate cu 4516 kg mai mare.
Ce cantitate de zahar a rămas în depozit?
2. Pentru premierea participanților la un concurs s-au cumpărat 3 pachete a câte 45 de cărți și 258 de cutii a câte 6 pixuri colorate.
Știind că au rămas 15 cărți și 348 de pixuri,aflați câte cărți și câte pixuri s-au dat participanților la concurs.

Vă rog să scrieți după operațiile făcute în paranteză ( ) ce ați aflat. :*

1

Răspunsuri

2014-11-17T17:17:36+02:00
1) 287X45=12915 kg de zahar vandute in prima zi
   4516+12915=17431 kg de zahar vindute a doua zi
   17431+12915=30346 kg de zahar vandute in primele doua zile
   60000-30346=29654 kg de zahar ramase in depozit
A doua problema 
45x3=135 pachete de carti cumparate
258x6=1548 cutii pixuri colorate cumparate
135-15=120 carti date participantilor la concurs
1548-348=1200 pixuri date participantilor la concurs
120+1200=1320 pixuri si carti in total date participantilor 
                         R:1320 pixuri si carti
merci.și pe a doua o poți rezolva? :*****
incerc
sper sa fie corect
merci.
cu placere