La un depozit sunt 274 de saci a cate 25 kg de cartofi si 196 de saci a cate 30 kg de ceapa .S-au livrat la doua magazine cate 36 de saci cu cartofi si 28 de saci cu ceapa. Ce cantitate de legume a ramas in depozit? ajutatima e urgent si sa fie cu plan de rezolvare

2

Răspunsuri

2014-11-17T15:17:30+02:00
274 - 36 = 238 saci cartofi ramasi in depozit
238 * 25 = 5950 kg cartofi in depozit
196 - 28 = 168 saci ceapa ramasi in depozit
168 * 30 = 5040 kg ceapa in depozit
5950 + 5040 = 10990 kg legume ramase in depozit
da dar vreau cu plan de rezolvare
am scris la fiecare operatie ce reprezinta, poti sa intocmesti planul... aflam cati saci de cartofi au ramas in depozit dupa livrare.........s.a.m.d.
da dar trebuie sa pui intrebarea si dupa sa faci calculu
exact asta am spus, pune intrebarea: Aflam cati ......... e greu?
taci
2014-11-17T15:26:02+02:00
Cati saci cu cartofi au ramas?                                                                                                                  274-72=202 saci                                                                                                                                      Cati saci cu ceapa au ramas?                                                                                                                196-56=140 saci                                                                                                                                   Cate kg de cartofi sunt in cei 202 saci?                                                                                                  202x25=5050 kg                                                                                                                                        Cate kg de ceapa au ramas in cei 140 saci?                                                                                         140x30=4200 kg                                                                                                                                    Ce cantitate de legume a ramas in depozit?                                                                                            5050+4200=9250 kg     
care e prima care e a doua a treia a patra a cincia?
1)CATI SACI CU CARTOFI AU RAMAS? 2)cATI SACI CU CEAPA AU RAMAS? 3)Cate kg de cartofi sunt in cei 202 saci? 4)Cate kg de ceapa au ramas in cei 140 saci? 5)Ce cantitate de legume a ramas in depozit?
ms sa ma mai ajuti