Răspunsuri

2014-03-09T21:34:30+02:00
A(-1;2) insemana ca avem f(-1)=2
f(-1)=(m-3)(-1)+2n+1
-m+3+2n+1=2
 -
m+2n=-2 

B(2;5) insemana ca avem f(2)=5
 
f(2)=(m-3)2+2n+1 
2m-6+2n+1=5 
2m+2n=10  |:2 
m+n=5 
-m+2n=-2    |+ 
3n=3 
n=1 
m=5-1 
m=4 
R: (m;n)=(4;1) 
Verificare: Inlocuind m si n o sa avem f(x)=(4-3)x+2*1+1=> f(x)=x+3 
f(-1)=-1+3=2 (A) 
f(2)=2+3=5 (A) 

Daca am reusit sa te fac sa intelegi astfel de exercitii - multumeste-mi, daca nu, scrie-mi te rog un mesaj privat. CIOS nu ofera doar teme rezolvate, te respecta si doreste sa intelegi matematica zi de zi.