Răspunsuri

2014-03-09T21:35:00+02:00
A(-1;2) insemana ca avem f(-1)=2
f(-1)=(m-3)(-1)+2n+1
-m+3+2n+1=2
 -
m+2n=-2 

B(2;5) insemana ca avem f(2)=5
 
f(2)=(m-3)2+2n+1 
2m-6+2n+1=5 
2m+2n=10  |:2 
m+n=5 
-m+2n=-2    |+ 
3n=3 
n=1 
m=5-1 
m=4 
R: (m;n)=(4;1) 
Verificare: Inlocuind m si n o sa avem f(x)=(4-3)x+2*1+1=> f(x)=x+3 
f(-1)=-1+3=2 (A) 
f(2)=2+3=5 (A) 

Daca am reusit sa te fac sa intelegi astfel de exercitii - multumeste-mi, daca nu, scrie-mi te rog un mesaj privat. CIOS nu ofera doar teme rezolvate, te respecta si doreste sa intelegi matematica zi de zi.
te rog frumos ,ma mai poti ajuta cu un exercitiu asemanator ?
cu functii