Răspunsuri

2014-03-09T19:33:06+02:00
Colibri sau „Pasarea musca” face parte din familia Trochilidae. o famile numeroasa cu peste 400 de specii raspandite numai in cele doua Americi din Alaska pana in Tara de Foc, de pe tarmul marilor pana in muntii inalti acoperiti cu zapada. Insa cele mai multe specii traiesc in regiunile tropicale din America de Sud. Hrana consta din polen, nectar precum si din insecte, arahnide, ceea ce face ca reproductia lor sa fie legata in buna parte de perioada de inflorire a plantelor melifere. Ele asigurand si polenizarea asemenea insectelor a plantelor melifere. In lipsa hranei la temperaturi scazute cad intr-o stare de amortire, revenindu-si la reincalzirea timpului. Speciile nordice migreaza pana la distante mari.
2 5 2
2014-03-09T19:48:34+02:00
                  COLIBRI
Clasificare stiintifica
regn:Animalia
increngatura:Chordata
clasa:Aves
ordin:Apodiformes
familie:Trochilidae

Colibri sau ,,Pasarea musca" face parte din familia trochilidae.O familie numeroasa cu peste 400 de specii raspandite numai in cele doua Americi din Alaska pana in Tara de foc de pe tarmul marilor pana muntii inalti acoperiti cu zapada.Insa cele mai multe specii traiesc in regiunile tropicale din America de Sud.


Hrana

Hrana consta din polen,nectar precum si din insecte,arahnide ceea ce face ca reproductia lor sa fie legata in buna parte de perioada de inflorire a plantelor melifere.In lipsa hranei la temperaturi scazute cad intr-o stare de amortire,revenindu-si la reincalzirea timpului.Speciile nordice migreza distante mari.

Specii importante

Colibriul de ametist(13 cm)
Colibriul urias(16 cm)
Colibriul cu spada(22 cm)
Colibriul cu coada de randunica(19 cm)
Zana bondarilor(6 cm)
Colibriul cioc-de-vultur(13 cm)
Colibriul cu coada incovoiata(12 cm)
Colibriul de topaz(9 cm)

SPER CA TE-AM AJUTAT :)

2 4 2