Răspunsuri

2014-11-16T18:55:36+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
 Buna !

 Opera lirica este opera literara in versuri sau in proza care exprima in mod direct gandurile , sentimentele , emotiile autorului prin intermediul eului liric si al mijloacelor artistice.
  Poezia "Niciodata Toamna" scrisa de Tudor Arghezi este o opera lirica deoarece prezinta toate caracteristicile acestui gen literar.
   Incadrarea in genul liric al textului este posibila in primul rand , deoarece se observa prezenta unei voci lirice (eul liric) . Aceasta este o abstractie ce apare in ipostaza de contemplator . Cea mai puternica marca a eului liric
este reprezentata de verbe la persoana 1 : "am baut" .
   Freamatul naturii , aflata in relatie afectiva cu poetul , intr-o comuniune deplina , este redat prin intermediul unei varietati de mijloace artistice .
  Epitetele cromatice "palid" , "albastru" , "negre " , "sur" , evolueaza progresiv catre tonurile inchise , sugerand deopotriva ofilirea elementelor vegetale si a omului in toamna vietii lui.
Epitetul personificator ”bolnavă” asociat substantivului “frunză” sugerează venirea toamnei, care transformă natura, o face să pară devitalizată.
(Mai scoti tu din poezie niste figuri de stil si niste imagini artistice si spui ce sugereaza fiecare ,poti sa explici metafora " Sufletului nostru bucuros de moarte" si  ce mai doresti tu )
   Modul de expunere predominant in text este descrierea .
    Deoarece textul este scris in versuri si structurat in 3 strofe ( o octava si doua catrene ) , muzicalitatea versurilor este realizata prin rima incrucisata , ritm trohaic , masura versurilor 11-12 silabe.
   In concluzie ,opera " Niciodata toamna" scrisa de Tudor Arghezi este o opera lirica 
22 4 22
Multumesc mult! :*
Cu drag ! Sper sa iti fie de folos :D .