Ajutooor

A. "Rusia, Franta si Italia garanteaza integritatea teritoriala a Romaniei. In toata intinderea fruntarilor sale actuale Romania se obliga sa atace Austro-Ungaria in conditiile stabilite prin conventia militara. " ( Tratatul de alianta incheiat intre Antanta si Romania 4/17 August 1916)
B. "La Nord de Focsani luptele continua cu mare violenta. Timp de 6 zile si 7 nopti, trupele ruso-romane au luptat cu vitejie demna de orice lauda. Inamicul a utilizat toata artileria sa disponibila (...) atacand in randul comparte dar totul a fost in zadar. Faptul ca ruso-romanii au fost capabili sa reziste eforturilor teribile ale inamicului (...), fortandu-l sa aduca intariri tot timpul, a dat peste cap planurile germanilor care in mod evident sperau sa strabata acest punct prin surpriza. " ( The Washington Post 19 August 1917 ) .
1. Precizati secolul la care se refera sursele.
2.Precizati pe baza sursei A obligatia asumata de reagtul roman.
3. Numiti 2 state amintite in sursa A.
4. Mentionati pe baza sursei B un punct de vedere referitor la planurile armatei germane sustinandu-l cu o afirmatie din text.
5. Mentionati pe baza sursei B un punct de vedere referitor la o actiune a armatei romane-ruse selectand 2 explicatii in acest sens.
6.Mentionati pe baza sursei A un punct de vedere referitor la garnatiile oferite de Antanta sustinandu-l cu o afirmatie din text.

1
1. Sec. XX
2. Statul roman se obliga in a ataca Austro ungaria
3. Franta, Rusia.
4. Germanii doreau sa distruga apararea ruso romana dar ei au dat peste cap planurile germanilor care in mod evident sperau sa strabata acest punct prin surpriza.
5. Trupele ruso romane au luptat cu vitejie demna de orice lauda si au fost capabil un punct de vedere referitor la garnatiile oferite de Anta
6. Antanta garanta integritatea teritoriala a Romaniei. PS sa mi dai mie punctele!!!:d

Răspunsuri

2014-03-09T17:06:00+02:00