La un depozit sunt 274 de saci a cate 25kg de cartofi si 196 de saci a cate 30kg de ceapa.s-au livrat la doua magazine cate 36 de saci cu cartofi si 28 de saci cu ceapa.ce cantitate de legume a ramas in depozit/rezolvati problema in doua moduri.

2

Răspunsuri

2014-11-16T13:09:52+02:00
Cate kg de cartofi sunt in depozit?
274*25=6850 kg
Cate kg de ceapa sunt in depozit?
196*30=5880 kg
Cate kg de cartofi s-au livrat?
36*25=900kg
Cate kg de ceapa s-au livrat?
28*30=840 kg
Cate kg de cartofi au ramas in depozit?
6850-900=5950
Cate kg de ceapa au ramas in depozit?
5880-840=5040
Cate legume au ramas in depozit?
5950+5040=10990



2 4 2
Cel mai inteligent răspuns!
2014-11-16T13:15:00+02:00
274 * 25 = 6850 kg cartofi
196 * 30 = 5880 kg ceapa
36 * 25 = 900 kg cartofi la un magazin
900 * 2 = 1800 kg cartofi la 2 magazine
28 * 30 = 840 kg ceapa la un magazin
840 * 2 = 1680 kg ceapa la 2 magazine
6850 + 5880 = 12730 kg legume in depozit
1800 + 1680 = 3480 kg legume livrate
12730 - 3480 = 9250 kg legume au ramas in depozit
II.
274 - 36 - 36 = 202 saci cartofi au ramas in depozit
202 * 25 = 5050 kg cartofi au ramas in depozit
196 - 28 - 28 = 140 saci cu ceapa au ramas in depozit
140 * 30 = 4200 kg ceapa au ramas in depozit
5050 + 4200 = 9250 kg legume au ramas in depozit

11 4 11