Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-11-16T17:52:59+02:00
Opera bacoviana

        Bacovia este un poet original care experimenteaza la fel ca Eminescu, doar ca la Bacovia natura este apasatoare, ostila, fiind asemanata cu o inchisoare ,,Case de fier in case de zid, / Si portile grele se-nchid". Insasi odaia sa este rece si neprimitoare, are obsesia uratului a ,,amorului defunct'' si a ,,sanilor lasati''. Florile bacoviene sunt uscate, parand de hartie si au parfumuri otravitoare. Bacovia pune accent pe decadenta, iar  orasul sau este sinistru, potrivnic vietii. Poetul are o preferinta pentru peisajele ploioase (poezia ,,Lacustră''), dar la el ploaia este monotona si rece si invaluie lumea intr-o stare de melancolie si apatie. Apoi, obsesia singuratatii este redata in ,,Lacustră'', ,,Plumb'', ,,Gri'', ,,Singur''.
        Alte aspecte degradante al vietii pe care le transforma in motive sunt alcolismul si vagabondajul (,,Nocturna'', ,,Poem finala''). 
       Motivul morţii şi al descompunerii materiei este  fundamental în opera lui Bacovia, dezvoltandu-l in  poezii ca “Plumb”, “Marş funebru”, “Melancolie”.
      În numeroase poezii apare formula de adresare “iubito”, insa acest motiv este tratat într-un mod total diferit, dragostea devenind la el hidoasa, hilara (,,Nevroza'', ,,Cuptor'', ,,Ego'')
        Poezia lui Bacovia se  inspira din simbolismul francez, insa difera, adaptandu-l si deformandu-l conform conceptiilor sale. Bacovia cultiva ,,artificiul'' in poeziile sale.