Rombul este paralelogramul cu doua laturi consecutive congruente. Proprietati: are toate proprietatile paralelogramului,toate laturile congruente,diagonalele sunt perpendiculare si sunt bisectoare unghiurilor rombului.

Răspunsuri

2014-03-09T16:18:04+02:00
Deoarece rombul este un paralelogram particular, toate proprietățile paralelogramului sunt valabile și pentru romb.laturile opuse sunt paralele și congruente;unghiurile opuse sunt congruente (egale), iar unghiurile alăturate sunt suplementare;diagonalele se taie în segmente congruente (se „înjumătățesc”);aria este egală cu dublul ariei triunghiului format de două laturi alăturate și diagonala opusă acestora.În plus:toate laturile sunt congruente;diagonalele sunt (reciproc) perpendiculare;diagonalele sunt și bisectoarele unghiurilor;perimetrul este de patru ori latura.aria este egală cu jumătate din produsul diagonalelor;aria este egală cu produsul dintre pătratul unei laturi și sinusul unuia dintre unghiurile rombului;aria este de patru ori mai mare decât aria triunghiului dreptunghic format de o latură și cele două semidiagonale.
ma poti ajuta la asta >>> 2. In rombul ABCD se considera AC n BD = {O} . Daca BD= 18 cm si proiectia lui [OB] pe AB are lungimea de 5,4 cm , calculati perimetrul si aria rombului ABCD .
Nu vreau sa iti dau gresit, nu-s asa sigura pe mine. incearca la altcineva care iti va da sigur ! Scuze