Ideea de valoare existentei umane in romanul <<Geniul pustiu>>
1.Comentarea titlului.
2.Descifrarea numerilor simbolice ale romanului.
3.De argumentat afirmatia << Geniu pustiu este un roman istoric social filosofic sentimental erotic.
4.Determinati ideile si judecatile lansate de Toma Nour.
5.Explicati semnificatia creatorului din fragment.

1
numerelor sau numelor simbolice ?
Comentariul a fost şters
ce fragment ai in carte .... adica poti sa-mi dai prima propozitie cu care incepe fragmentul sa-l caut in carte .... vad ca la punctul (5) trebuie sa explic ceva dintr-un fragment anume
Comentariul a fost şters
Comentariul a fost şters

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-11-16T16:18:10+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
1. Comentarea titlui
           Titlul romanului “Geniu pustiu” de Mihai Eminescu este foarte sugestiv, aflat in stransa legatura cu intreg continutul.
          In primul rand, in sens propriu, titlul este o sintagma de cuvinte formata dintr-un substantiv comun ,,geniu'', nearticulat, si un adjectiv ,,pustiu''.
          In al doilea rand, titlul este o metafora a conditiei de geniu. Prin adjectivul ,,pustiu'' poetul vrea sa transmita singuratatea si neintelegerea omului de geniu. De asemenea, sentimentele transmise sunt de melancolie, tristete, etc.
          In concluzie, romanul ,,Geniu pustiu'' are un titlu original.

2. Descifrarea numelor simbolice ale romanului
    ,,Geniul'' este o fiinta solitara, un etern nemultumit si neinteles. Acesta pare diferit de restul oamenilor, care dupa parerea lui ii vrea raul, doreste sa-l coboare la nivelul lor. De aici i se trage nefericirea, dar si orgoliul sau de persoana unica. Geniile au o existenta diferita, atat in aceasta lume cat si in cea de dincolo.
     ,,Pustiu'', adica singuratatea geniului, la fel de pustie precum un desert.

3. 
De argumentat afirmatia << Geniu pustiu este un roman istoric, social-filosofic, sentimental-erotic.>>
       ,,Geniu pustiu'' este un roman istoric deoarece poetul isi exprima cu aceasta ocazie ideile politice si criticile la adresa societatii romanesti a vremii si un roman social-filosofic prin insasi tema sa, conditia omului de geniu, reprezentat de Toma Nour, un tanar indragostit de ,,Poesis''. Este un roman sentimental-erotic prin pasiunea istovitoare si 
beatitudinea  erotică din subconştientul lui entru tanara fata.
      ,,Geniu pustiu'' se aseamana foarte mult cu ,,Suferinţele tânărului Werther'' al lui Goethe.

4.Determinati ideile si judecatile lansate de Toma Nour.
   Toma Nour isi expune parerile despre anul revolutionar 1848, cand a ajuns  sa lupte alaturi de Iancu impotriva ungurilor. Relatarea e plina de violente, atat din partea ungurilor, cat si a romanilor care se razbunau cu aceasi moneda.

5.Explicati semnificatia creatorului din fragment.
    Dumas are dreptate, romanul e existat dintotdeauna si va exista mereu. Este povestea tragica a multora dintre noi - suferintele tanarului Werther, ale tanarul Toma Nour, ale poetului insasi si de ce nu ale noastre sunt asternute in aceste pagini. Deci, creatorul poate fi oricare dintre noi, Eminescu asternand doar problema pe hartie.
4 4 4