In trei saci erau 207 kg de cartofi. Dupa ce din fiecare sac s-a vandut aceeasi cantitate,in primul sac au ramas 26 kg,in al doilea sac 35 kg si in al treilea 38 kg.Cate kg au fost la inceput in fiecare sac?Multumesc

2

Răspunsuri

2014-11-15T13:18:22+02:00
2014-11-15T13:27:15+02:00
                              Plan De Rezolvare
  
intai faci o reprezentare grafica ...... aopi

2.Egalezi partle
207-(26+35+38)
=108

3.Valoarea unui segment
108:3=36

4.Cate kg de cartofi sunt in primul sac?
36+26=62(kg)

5.Cate kg de cartofi sunt in al doilea sac?
36+35=71(kg)

6.Cate kg de cartofi sunt in al treila sac?
36+38=74(kg)
                             
                                                                 R:62(KG);71(KG);74(KG)








1 5 1