Răspunsuri

2014-11-15T12:59:19+02:00
Prima carte
de Mazalu Teodora Alexandra
Maria… este o fetita de zece ani ,simpatica,cu ochi verzi,cu parul balai,pielea e alba ca spuma laptelui iar obrajii sunt rosii ca petalele unui trandafir sangeriu.Ea este o prietena minunata si o mare iubitoare de carti.
Si acum isi mai adduce aminte de prima carte citita…si emotiile nestapanite pe care le-a avut cand a pasit prima oara intr-o biblioteca.
Maria a fost fascinate de incaperea cea mare si impresionanta si de multitudinea de carti asezate frumos.Toate cartile erau misterioase si fiecare cartea ascundea cate o mica poveste.Cand te uitai la ele vedeai toti scriitorii care isi dadeau mana in marea hora a unirii iar povestile lor magice incununau acel spatiu de vis.
Mirosul Cartilor vechi o ademeneau spre potecile aurite si glorioase ale basmelor lui Ispirescu,povestile lui Creanga,poeziile lui Eminescu si romanele lui Slavici.
Prima carte pe care a citit-o Maria a fost ,,Povesti,povestiri si amintiri din copilarie”  de Ion Creanga.
Fetita spune ca aceasta carte a fost primul pas spre lumea lecturilor,introducerea si regasirea copilului in minunatele povesti.


1 5 1
  • Utilizator Brainly
2014-11-15T13:45:28+02:00
Prima carte citita
prima carte citita a fost FRUMOASA si BESTIA.
este vorba despre o fata care avea un tata care trebuia sa se duca la un concurs.  Dintr-o data a fugit calu ca era cu caruta si fata belle cand a auzit sa dus sa il caute.Agasit un palat mare si a intrat in el si acolo sia gasit tatal ,dar cand trebuia sa plece bestia nu ii lasase si fata a stat prizoniera ,dar pana la urma bell sa casatorit cu bestia care defapt era un print si au trait fericiti pana la adanci batraneti. da multumesc te roogg
3 5 3