1.Alina are suma de 200 de lei din care isi cumpara un ghiozdan o carte de 22 de lei si 8 caiete a cate 4 lei fiecare.Primeste ca rest 111 lei.Cat costa ghiozdanul? 2.Daca adunam 4 numere impare consecutive cu 3 obtinem rezulatul 51.Aflati numerele..

2

Răspunsuri

2014-11-15T10:53:17+02:00
220 - (22 + 8 * 4 + 111) = 220 -165 = 35 lei ghiozdanul
2014-11-15T11:19:48+02:00
1.Cat costa caietele ?
8x4=32 lei
2.Cat costa cartea si caietele?
32+22=54 lei
3.Cat costa cumparaturile ?
200-111=89 lei
4.Cat costa ghiozdanul ?
89-54=35 lei
Proba :(35+22+32)+111=89+111=200 lei