Răspunsuri

2014-03-09T12:53:18+02:00
2xpatrat-2x+5x-5-3xpatrat-6x+9+xpatrat-2x
= -5x+4
Comentariul a fost şters
2xpatrat-2x-5x-5-3xpatrat-6x+9+xpatrat-2x
=2xpatrat-2x+5x-5-3xpatrat-6x+9+xpatrat-2x
Se simplifica
= -5x+4
Cel mai inteligent răspuns!
2014-03-09T13:11:12+02:00
(2x+5)(x-1)-3(x²+2x-3)+x(x-2)

2x^2-2x+5x-5-3x^2-6x+9+x^2-2x=           - le grupam - patrat cu patrat, x cu x, nr cu nr

2x^2-3x^2+x^2 -2x+5x-6x-2x -5+9=                 - ce e la patrat da 0, deci nu mai scriem

-5x+4   
1 5 1