Răspunsuri

2014-11-14T21:39:26+02:00
1) (2a+3b)(2a-3b)=(2a)^2 - (3b)^2=4a^2-9b^2   [ aplicam formula a^2-b^2=(a-b)(a+b) ]
2) (4x^2 + 2y^2) (4x^2 - 2y^2)= (4x^2)2 - (2y^2)^2= 16x^4 - 4y^4

a) 4x^2 - 9y^2= (2x-3y) (2x+3y)
b)1/25a^2 - 9/64b^2= (1/5a - 3/8b) (1/5a+3/8b)

SPER SA TE AJUTE...daca ceva nu iti este clar spune-mi
 
(x+1)^2=x^2 + 2ab + 1^2
(x-1)^2=x^2 - 2ab + 1^2
(x+1)(x-1)=x^2 - 1^2
aceste sunt fomulele prescurtat aplicate in ecuatia data..o sa te descurci sa le inlocuiesti????
(2m+n)^2= (2m)^2 + 2*2m*n + n^2= 4m^2 + 4mn + 2^2
(m-4n)^2= m^2 - 2*m*4n + (4n)^2= m^2 - 8mn + 16n^2
(m+2n)(2n-m)= (2n+m)(2n-m)= (2n)^2 - m^2= 4n^2 - m^2
Mesiii
cu placere